Title image

Het orkest

Wie zijn wij?

Het Nederlands Filmorkest is een showorkest dat begon met strijkers, een pianist en een slagwerksectie. Sinds 2020 is het orkest uitgebreid met een kleine vaste blazerssectie. Het orkest heeft de eerste 10 jaar onder leiding gestaan van oprichter Gerard Poot. Van september 2010 tot september 2019 heeft Pieter van Nes het orkest gedirigeerd met een korte onderbreking van september 2014 tot december 2015 onder leiding van Peter Vinken. Hij heeft het stokje overgedragen aan Sander Vredenborg, die enthousiast en vol energie de leiding van het orkest op zich heeft genomen.

Het orkest heeft zijn naam op de kaart gezet door een breed scala aan unieke producties te verzorgen. Het repertoire van het orkest bestaat voornamelijk uit filmmuziek, easy listening muziek en licht klassieke stukken. Daarnaast maakt het orkest ook graag uitstapjes naar andere prachtige muziekstijlen en werkt het orkest graag samen met andere muzikanten. Elk jaar verzorgt het orkest 2 prachtige programma’s, maar daarnaast kan het orkest (of een deel ervan) worden ingehuurd voor allerlei gelegenheden.

Wat doen wij?

Het Nederlands Filmorkest heeft in het verleden regelmatig samengewerkt met singer/songwriters en heeft al op talloze bekende en minder bekende locaties mogen optreden. Van dinnershows tot kindervoorstellingen, van feesten tot klapstoelconcerten en van black-lightacts tot filmbegeleiding; alles is mogelijk! Film- en musicalthema’s, ontroerende ballads, swingende jazz en spetterende showmuziek zijn een vast onderdeel van het repertoire en daarbij mag prachtig op maat gemaakt beeldmateriaal niet ontbreken. Opgericht als strijkorkest met kleine bezetting, maar nu ook met blazers, heeft Het Nederlands Filmorkest sinds 1999 haar plaats verworven tussen de Nederlandse orkesten.

Kom genieten bij één van onze concerten!