Details

Tijd: februari 05, 2023 15:00
Locatie: Koninklijk Theater Tuschinski Amsterdam
Event Type: Optreden
Georganiseerd door Het Nederlands Filmorkest
reserveer

Over het optreden

In Februari 2023 brengt Het Nederlands Filmorkest u een gloednieuw programma met muziek van Danny Elfman en Hans Zimmer. Het Nederlands Filmorkest staat weer onder leiding van dirigent Sander Vredenborg.

Laat u meeslepen in het 2,5 uur durende muziekspektakel “Through Composers’ Eyes” Live op het podium uitgevoerd door Het Nederlands Filmorkest. Het orkest, bestaande uit 50 muzikanten en aangevuld met een 20-koppig koor, zal worden vergezeld door op maat gemaakte filmbeelden. Het publiek krijgt een uniek kijkje door de ogen van Nederlandse filmcomponist Matthijs Kieboom, die vertelt hoe hijzelf, Hans Zimmer en Danny Elfman hun muziek perfect laten aansluiten op de films.

Matthijs Kieboom is een jonge succesvolle Nederlandse componist, bekend van onder meer zijn muziek voor de natuurdocumentaire “Wild.” Hij gaat vaker samenwerkingen aan, zoals met Armin van Buuren voor de muziek bij “Verliefd op Ibiza.” Sinds 2019 is Matthijs Kieboom hoofd van de afdeling filmmuziek aan het conservatorium in Enschede. Meer over Matthijs Kieboom vind je hier.

Laat het je vrienden weten!