Details

Tijd: juli 06, 2019 20:00 uur
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen, Utrecht
Georganiseerd door Het Nederlands Filmorkest

Over het optreden

Op zaterdag 6 juli 2019 verzorgde Het Nederlands Filmorkest  o.l.v. Pieter van Nes een bijzonder concert in het kader van het 20-jarig jubileum. De film “There Will Be Blood” werd in zijn geheel vertoond terwijl het orkest live de muziek meespeelde. Voor de gelegenheid is het orkest uitgebreid met blazers. De muziek van deze prijzen winnende film is gecomponeerd door Jonny Greenwood, de gitarist van Radiohead.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het orkest dat het een volledige film begeleidde met live muziek. Het concert en filmvertoning vond plaats in het ZIMIHC Theater Zuilen in Utrecht, met als solist violiste Merel Vercammen.

‘There Will Be Blood’ vertelt het verhaal van de gedreven olieman Daniel Plainview die niks uit de weg gaat om zijn rijkdom te vergroten, ten tijde van de opkomende olie-industrie aan het begin van de twintigste eeuw. Op zoek naar olie komt hij samen met zijn zoon H.W. in het stoffige stadje Little Boston in Zuid-Californië terecht. Hier ontmoeten zij de jonge en even ambitieuze predikant Eli Sunday.

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Elise Mathilde Fonds, het KF Hein Fonds en het Carel Nengerman Fonds.

      

Laat het je vrienden weten!