De dirigent

De dirigent

Sander Vredenborg

Sinds dit seizoen staat Het Nederlands Filmorkest onder leiding van Sander Vredenborg. Sander studeerde in 2016 cum laude af voor zijn bachelor orkestdirectie bij hoofdvakdocent Arjan Tien aan het conservatorium van Maastricht. Sindsdien is hij een veelgevraagd gastdirigent bij verschillende studentenorkesten en als projectdirigent op het conservatorium. Ook is hij chef-dirigent van Symfonieorkest Helmond-Venray.

Momenteel volgt Sander lessen richting een master bij de Zweedse dirigent Per-Otto Johansson. Sander is ook afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie van de Fontys Hoge­school voor de Kunsten in Tilburg. Hij is naast dirigent werkzaam als docent muziek op het Koning Willem II College in Tilburg.

In aanvulling op zijn interesse voor het symfonische repertoire is Sander dirigent van het Brabants Muziek-Theater waarmee hij de musicals Titanic en 3 Musketiers met een groot live-orkest naar de grote Brabantse theaters bracht.

“Verschillende kunstdisciplines samenvoegen versterkt elkaar en maakt de beleving compleet. Vandaar ook mijn grote interesse en enthousiasme voor filmmuziek. Ik heb enorm veel zin en energie om met dit orkest aan de slag te gaan!”

Voor meer informatie zie: www.sandervredenborg.nl